T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / HALİLİYE - Göbeklitepe Anadolu Lisesi

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ

 

Bağımsızlık ve milli birlik ruhunu simgeleyen İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü olan 12 Mart, Türk milletinin tarihinde önemli bir dönemeçtir. Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden çıkan bu destansı eser, Türk ulusunun bağımsızlık mücadelesini ve milli şuurunu yansıtan kıymetli bir mirastır.

İstiklal Marşı, milletin birlik ve beraberlik içinde, vatan sevgisiyle dolu ruhunu ifade eden eşsiz dizelerle doludur. Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerinden biri olan milli şairimizin bu büyük eseri, her bir satırında vatan sevgisinin, özgürlüğün ve bağımsızlığın yüceliğini yansıtmaktadır.

Bugün, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümünde, bu eşsiz eseri daha derinlemesine anlamak ve değerini kavramak için bir fırsattır. Genç nesillerin, milli değerlerimizin ve tarihimizin bilincinde olmaları için önemli bir hatırlatıcıdır.

12 Mart, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin yıldönümünde, bu kutsal emaneti daha da ileriye taşımak, genç kuşaklara milli şuurumuzu aşılamak ve vatan sevgisinin önemini vurgulamak için önemli bir vesiledir.

Bu sebeple okulumuzda gerçekleşen etkinlikte emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

13-03-202413-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 14:33 - Görüntülenme: 152
  Beğen | 0  kişi beğendi